Matematik
ESKIL!?! Rente og procentpoint!!!
26. januar 2008 af
mutterina (Slettet)
Hejsa...
banken tilbyder at udlåne med en rente,der falder 0,2%point hvert år. Efter 10år er renten faldet til 1,4%.
Hvad var renten,da lånet blev stiftet?
Beregn den gennemsnitlige årlige rente over perioden?
Hvordan i alverden gør jeg? håber der er nogen der kan hjælpe? (FIND HOLGER..EJ JEG MENER FIND ESKIL!!!!!!!)
Mvh Mutter, Misse og Maren (Eskil's elever)
banken tilbyder at udlåne med en rente,der falder 0,2%point hvert år. Efter 10år er renten faldet til 1,4%.
Hvad var renten,da lånet blev stiftet?
Beregn den gennemsnitlige årlige rente over perioden?
Hvordan i alverden gør jeg? håber der er nogen der kan hjælpe? (FIND HOLGER..EJ JEG MENER FIND ESKIL!!!!!!!)
Mvh Mutter, Misse og Maren (Eskil's elever)
Svar #2
26. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Lad mig først besvare spørgsmålet "Hvad var renten, da lånet blev stiftet":
r - 10*0,2 % = 1,4 %
hvor r her betyder den rente, lånet havde det første år. Isolér r, så er første spørgsmål besvaret.
r - 10*0,2 % = 1,4 %
hvor r her betyder den rente, lånet havde det første år. Isolér r, så er første spørgsmål besvaret.
Svar #3
26. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Hov - hvis 1,4 % er den rente, lånet havde det sidste år, så bliver det:
r - 9*0,2 = 1,4
Rentesatserne bliver år for år:
3,2 %
3,0 %
2,8 %
2,6 %
2,4 %
2,2 %
2,0 %
1,8 %
1,6 %
1,4 %
Ud fra disse rentesatser beregnes fremskrivningsfaktorerne for hvert år. Disse multipliceres, hvorefter man tager den 10. rod af produktet. Altså, man tager den 10. rod af:
1,032*1,03*...*1,016*1,014
hvorved man får den "gennemsnitlige" fremskrivningsfaktor. For at få "den gennemsnitlige rente", skal man nu blot trække 1 fra. Jeg får denne rente til 2,298 % afrundet...
r - 9*0,2 = 1,4
Rentesatserne bliver år for år:
3,2 %
3,0 %
2,8 %
2,6 %
2,4 %
2,2 %
2,0 %
1,8 %
1,6 %
1,4 %
Ud fra disse rentesatser beregnes fremskrivningsfaktorerne for hvert år. Disse multipliceres, hvorefter man tager den 10. rod af produktet. Altså, man tager den 10. rod af:
1,032*1,03*...*1,016*1,014
hvorved man får den "gennemsnitlige" fremskrivningsfaktor. For at få "den gennemsnitlige rente", skal man nu blot trække 1 fra. Jeg får denne rente til 2,298 % afrundet...
Skriv et svar til: ESKIL!?! Rente og procentpoint!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
