Matematik

Vanskelig opgave

27. januar 2008 af reol32 (Slettet)
En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm.

Er total blank. Kan nogen hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Pythagoras: x²+(2x)²=1²

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

En kort og en lang side former sammen med diagonalen en retvinklet trekant. Hvis du kalder den korte side for a og den lange for b, så får du to ligninger:

b = 2a

og

a²+b²=1²

Svar #3
27. januar 2008 af reol32 (Slettet)

tak for hjælpen.. Kan I ikke udrede det så det bliver en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det har jeg gjort i #1

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af reol33 (Slettet)

Bliver ligningen så:
x²+ 4x -1=0
??

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

x²+ 4x² -1=0
5x²-1=0

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2008 af reol33 (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: Vanskelig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.