Matematik
Funktionens maksimum
27. januar 2008 af
Mulle-L (Slettet)
Hej!
Jeg er helt gået i stå, så har lige brug for lidt hjælp...
Funktionen f er bestemt ved:
f(x)=5x-e^(x), -4<x<8
Hvordan er det så lige jeg finder funktionen maksimum og værdimængde?
Er det ikke noget med at jeg skal sætte f(x)=0?
Jeg er helt gået i stå, så har lige brug for lidt hjælp...
Funktionen f er bestemt ved:
f(x)=5x-e^(x), -4<x<8
Hvordan er det så lige jeg finder funktionen maksimum og værdimængde?
Er det ikke noget med at jeg skal sætte f(x)=0?
Svar #2
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)
Hov ja det har jeg også gjort. Så har jeg kunne regne en x-værdi ud, hvad er så lige det næste skridt?
Svar #3
27. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)
Hvis du har en "x-værdi" og skal finde funktionsværdien, hvordan tror du at det skal gøres?
Svar #4
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)
Ved at sætte x-værdien ind på x plads i f(x) måske...?!?
(5*ln(5)-e^(ln(5)) = 3,05)
(5*ln(5)-e^(ln(5)) = 3,05)
Skriv et svar til: Funktionens maksimum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
