Matematik
Integralregning Løsning af ligning x^2=e^x
27. januar 2008 af
PedeV (Slettet)
Graferne for funktionerne med forskrifter f(x)=e^x og g(x)=x^2 afgrænser sammen med andenaksen et begrænset område i 2. kvadrant. Beregn arealet af området.
Andenaksen har værdien x=0 og det andet x-værdi, som er der hvor de grafer krydser hinanden i 2.kvadrant, må være f(x)=g(x)
Det vil jo så sige at jeg skal løse ligningen e^x=x^2, right?? eller tager jeg helt fejl?
Er godt klar over at jeg efterfølgende skal finde stamfunktion og at jeg skal bruge x=0 som b, og g(x)=f(x) som a i integraleregningen.. Men har probs med den ligning der... eller tager jeg helt fejl??
MVH Pede v
Andenaksen har værdien x=0 og det andet x-værdi, som er der hvor de grafer krydser hinanden i 2.kvadrant, må være f(x)=g(x)
Det vil jo så sige at jeg skal løse ligningen e^x=x^2, right?? eller tager jeg helt fejl?
Er godt klar over at jeg efterfølgende skal finde stamfunktion og at jeg skal bruge x=0 som b, og g(x)=f(x) som a i integraleregningen.. Men har probs med den ligning der... eller tager jeg helt fejl??
MVH Pede v
Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Find skærringen ved brug af grafregneren. (Så vidt jeg kan se, kan denne ligning ikke løses ved almindelige metoder, heraf er det nødvendigt, med et grafprogram)
(er fundet til ca. -.703467)
(er fundet til ca. -.703467)
Svar #2
27. januar 2008 af PedeV (Slettet)
Har fundet skæringen, men kan desværre ikke aflæse den præcise x-værdi..benytter en Texas TI-84+
Kan jeg bruge derive til at løse denne ligning???
Kan jeg bruge derive til at løse denne ligning???
Skriv et svar til: Integralregning Løsning af ligning x^2=e^x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
