Matematik

og- & eller-tegn

14. august 2004 af D@niel (Slettet)
Hvordan er det nu??

I matematikverdenen, er 'og' så et lille v, eller et lille v på hovedet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2004 af KemiKasper (Slettet)

'v' på hovedet

Svar #2
14. august 2004 af D@niel (Slettet)

tak for det :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

p v q (p eller q)

1 v 1 = 1
1 v 0 = 1
0 v 1 = 1
0 v 0 = 0

Lad ^ være det omvendte v "og":

1 ^ 1 = 1
1 ^ 0 = 0
0 ^ 1 = 0
0 ^ 0 = 0

Og den sjældne cirklel med et plus indeni "O+" betyder også "eller", men har værdien 0 når p og q har værdierne 1.

(til jer der ikke kender til det binære talsystem: 1 = sandt, 0 = falskt).



Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2004 af KemiKasper (Slettet)

hva var meningen med #3 ?? Endnu et 'se mig'-indlæg ??!

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

He, he, jeg kan kun give dig ret; det var da fuldstændig overflødigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#4: Her vælger man at hjælpe (for een gangs skyld) - og hvad sker der?

KemiKasper (som tilsyneladende kun begriber sig på folkeskolens pensum) laver en baglæns saldo, fordi HAN IKKE FATTER, hvad jeg mener.

Gudskelov kommer Dominos Pizza ham til assistance. FLOT! Du er også MIDDELMÅDIG.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2004 af KemiKasper (Slettet)

jeg mener sådan set at jeg svarede fyldestgørende på det der blev spurgt om!! Og ja, jeg forstår ik helt hva du mener.. Nu er jeg ikke noget hardcore-matematik-geni, men jeg vil alligevel påstå at der er mange andre der heller ik helt forstår det.
Drop det der højttravende som folk ikke får noget ud af. Som du nok kan tolke ud af #2 var #1 det han havde brug for at vide. Det er fint at komme med ekstra bemærkninger - men det skal stadig gøres pædagogisk og ikke være 'nedladende'..

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2004 af Samuel (Slettet)

#3: Nu er der ikke noget imponerende i at vide noget, nogle andre ikke gør. Har du lyst til at diskutere noget nervefysiologi?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#7: Hvorfor er kommentar #3 upædagogisk og nedladende? Det jeg siger er bl.a.: en antagelse er enten sand eller falsk - dvs. 1 eller 0.

Tag et eksempel: København er enten en by (p) eller en bil (q), men ikke begge dele:

Vi skriver: p O+ q. Her: p = 1 og q = 0.
Således har udtrykket værdi 1 (Jf. mit truth table)

Hvis der nu var en bil der hed København skulle værdien være 0 (fordi det ville være logisk inkongruent med "men ikke begge dele").

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2004 af KemiKasper (Slettet)

det du skrev har ingen relevans til #0..

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jo, det giver vedkommende en forståelse for, hvad han arbejder med.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2004 af erdos (Slettet)

For at være helt ærlig giver sådanne indlæg mig en ide i at være her på siden. Jeg ønsker at hjælpe, fordi det er god repetition, men samtidig også fordi der kommer sådanne input fra andre, der giver mig ny viden. Et indlæg som #3, der åbenbart virker utrolig overflødigt for andre, har jeg intet imod. Ny viden - tak -1^(1/2)!

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. august 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Nu er #3 sådan set obligatorisk pensum dag 1 i valgfagsdatalogi, så det er jo nemt at lirre af, hvis man vil se smart ud og få andre til at føle sig dumme, hvilket ikke er formålet med en lektiehjælpsportal.

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2004 af erdos (Slettet)

Da jeg ikke har haft obligatorisk pensum dag 1 i valgfagsdatalogi, har jeg ikke hørt om det, men føler mig absolut heller ikke dum, når jeg læser det! Kald sitet, hvad du vil - vores opfattelser er åbenbart ikke ens!

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#12: Tak, Kalle!

#13: Nu har jeg aldrig hørt om valgfagsdatalogi. Min viden stammer fra Rosen's "Discrete Mathematics and its Applications", del 1 "Logic".

Virker mine indlæg bedrevidende og smarte, skyldes det måske din irrationelle frygt for, at andre mennesker (ja, mig) placerer sig noget længere til højre på intelligenskurven. Indlæg #3 er ment som OPLYSNING - ikke "Se på mig".


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. august 2004 af erdos (Slettet)

I denne opfattelse af hr. "opgavekonge" er jeg også helt enig med -1^(1/2)...

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. august 2004 af Samuel (Slettet)

brownoser...

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. august 2004 af Samuel (Slettet)

brownnoser...

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. august 2004 af erdos (Slettet)

Hvor gammel er du Samuel? Det er da en god gang mudderkastning, du har gang i (-;. Endvidere ser jeg ikke, hvori "røvslikningen" eksisterer?

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. august 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg er 18.

En god gang mudderkastning? Et ord?

Jeg synes bare, det stinker, at du "støtter" -1^(1/2) i hans nedladenhed overfor #13. Hvor gamle er det lige i er?

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.