Kemi

mol til gram

28. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvordan laver jeg 0,045 mol til gram?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Det gør du ikke :)

Du mangler en molarmasse.

Svar #2
28. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hvis jeg har molarmassen 55..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af menja (Slettet)

m=M*n

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af noveau (Slettet)

m=M*n så vidt jeg husker :)

Svar #5
28. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

dvs. jeg skal sige: 55*0,045 = 2,475 g

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Jeps, husk enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2008 af Marcovergaard (Slettet)

I sådan en type opgave skal du, hvis du ikke lige har nogen ide om hvordan du skal skride til værks med opgaven, tænke i enheder. Skriv de værdier du kender op, også med enheder og overvej da muligheden hvordan du kan komme frem til den ønskede enhed.

I dette tilfælde er den eneste måde at komme frem til g når du kender molar massen g/mol og stofmængden mol, ved at gange M og n med hinanden, idet mol går ud med mol og du tilbage får g, som andre også rigtig nok har skrevet.

Skriv et svar til: mol til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.