Matematik
Korrekt?
30. januar 2008 af
hollak (Slettet)
Overfladearealet af en cylinderformet dåse med indhold 800mL, kan beskrives ved funktionen.
O(x)=1600/x+2*pi*x^2
Hvor x angiver dåsens radius, målt i cm.
Hvordan kan jeg bestemme radius x, således overfalden bliver mindst muligt?
O'(x)= 12,56x-1600/x^2
12,56x-1600/x^2=0
x=5,03165
O(x)=1600/x+2*pi*x^2
Hvor x angiver dåsens radius, målt i cm.
Hvordan kan jeg bestemme radius x, således overfalden bliver mindst muligt?
O'(x)= 12,56x-1600/x^2
12,56x-1600/x^2=0
x=5,03165
Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Det er korrekt, du mangler dog at vise, at der er tale om et minimum.
Dette gøres ved en fortegnsundersøgelse.
Dette gøres ved en fortegnsundersøgelse.
Svar #2
30. januar 2008 af hollak (Slettet)
Og det gør jeg ved at undersøge værdien af O´(x) lidt mindre og lidt større end den x jeg har fundet...?
Hvis resultatet så er at O´(x) er negativ før punktet x og positivt efter punktet x, er x minimum?
Hvis resultatet så er at O´(x) er negativ før punktet x og positivt efter punktet x, er x minimum?
Skriv et svar til: Korrekt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
