Matematik

Funktioner

15. august 2004 af h4x (Slettet)
Jeg har fået opg.

V = (pi*h)/15 (2D^2+dD+3/4d^2)

V = 150
d = 4
h = 8

Beregn D...

Jeg har prøvet div med at gange ind i parantes og få 0 = bla bla .... og så finde diskriminanten... men jeg kan overhovedet ikke få den til at gå op.

Nogen der har nogle hint's ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2004 af erdos (Slettet)

(pi*h)/15 er jo faktisk bare et tal. pi og h kender du jo. Dette tal ganger du ind i parantesen - naturligvis i alle tre led. Hvis D'et forvirrer dig, så kald det x.

Du skulle gerne få, når V er trukket fra på begge sider:

a = (pi*8)/15 * 2
b = (pi*8)/15 * 4
c = (pi*8)/15 * 3/4 * 16 - 150

Vanskelig andengradsligning at regne i hånden... Du har vel ikke et program på din lommeregner?

Svar #2
15. august 2004 af h4x (Slettet)

Det var egentligt det samme jeg havde fået... men havde på underligvis fået C til at være et andet tal... det hele passer nu :) ... havde vist fået det til - 130,8 ... men nu passer det :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2004 af erdos (Slettet)

Godt! Husk at tjekke, hvorvidt resultaterne er gyldige. Nu ved jeg ikke, hvad D udtrykker, men hvis det fx er en længde, går en negativ løsning jo ikke...

Svar #4
15. august 2004 af h4x (Slettet)

Det har du ret i :) .. i dette sammenhæng er negativ heller ikke gyldig...

Svar #5
15. august 2004 af h4x (Slettet)

Hvordan er det bedst at udtrykke det ? ... altså, at det negative ikke er gyldigt

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2004 af erdos (Slettet)

Hvis det fx er en længde:

"Da D udtrykker værelsets længde, forkastes den negative løsning."

Svar #7
15. august 2004 af h4x (Slettet)

Okay... jeg fikser en løning der ligner den.. .:) ... mange tak for din hjælp, og undskylder uhlejligheden...

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2004 af erdos (Slettet)

Det var så lidt - spørg endelig en anden gang!

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.