Matematik

halvcirkel og rektangel radius sammenlangt beregning

30. januar 2008 af affekaida (Slettet)

vi har en rektangel bund med en halvcirkeltop med følgende opløsninger:

omkredsen på hele figuren er 400 m
-opgaven går ud på at finde radius og x.

x er afstanden fra bundlinjien til radius.
x og r er ens størrelse.

mange tak til dem der kunne hjælpe mig med en udregning her.

facit på denne opgave er 53
der er ikke angivet mere en at dens omkreds er 400m
jeg har prøvet at brug ciklens omkredsformel og isoler r men det gav det forkerte facit
edit:
der er ikke angivet mere en at dens omkreds er 400m
jeg har prøvet at brug ciklens omkredsformel og isoler r men det gav det forkerte facit

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Hm, får r til 56, men kan være jeg ikke har forstået dine oplysninger korrekt. Du er sikker på at facit står som 53?

Svar #2
30. januar 2008 af affekaida (Slettet)

ja men det kan jo være en trykfejl kunne jeg bede dig om at skrive din udregning ned så jeg kan sammenligne dem med min egen ?

Svar #3
30. januar 2008 af affekaida (Slettet)

nej hvor dumt af mig faciten var var 56 kiggede på det forkerte facit, vil være meget glad hvis du kunne forklare mig hvordan du kom frem til det

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Halvcirklens omkreds findes som:

pi * r

Den lange side i rektanglet er:

2 * r

Og de to korte sider i rektanglet er begge:

x

Den samlede omkreds er altså:

O = pi*r + 2r + 2x

Vi ved at x = r så omkredsen er:

O = pi*r + 2r + 2r
O = pi*r + 4r

Da du samtidig ved at den samlede omkreds er 400 kan du indsætte det:

400 = pi*r + 4r

Nu er det blot at isolere r af denne.

Svar #5
30. januar 2008 af affekaida (Slettet)

mange tak ! du har virkelig reddet mig : )
salute : d

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Det var så lidt. Nu ved jeg ikke om du havde gjort det i denne, men lav altid en skitse i sådanne opgaver, det gør det meget nemmere.

Svar #7
30. januar 2008 af affekaida (Slettet)

havde en skitse i bogen at gå efter men vil følge dit råd selvfølgelig :) mange tak for indsatsen

Skriv et svar til: halvcirkel og rektangel radius sammenlangt beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.