Matematik

andengradsligning (finde nulpunktet og toppunktet)

31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)
c) x2 – 64 = 0

hvordan regner man d ud på den. får d= 4096 og jeg kan ikke få det til at passe i resten af regnestykkerne :(

Svar #1
31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)

jeg ved at rødderne skal blive 8,-8 men jeg kan ikke finde ud af hvordan :(

Svar #2
31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)

rødderne=nulpunkterne

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)

Du gør det mere besværligt end det er :)

x^2 - 64 = 0
x^2 = 64
x = kvadratrod(64) = -8 og 8

Svar #4
31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)

er det bare sådan ? hmmm er godt nok kogt idag...
hvordan så med toppunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

toppunktsformlen

Svar #6
31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)

kan jo ikke regne diskriminanten ud :) så er T jo svær :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Såfremt du har en parabel:
p(x)=x^2-64

kan du regne diskriminanten ud ved:
d=0^2-4*1*(-64)=....

Svar #8
31. januar 2008 af tazz0r (Slettet)

DOH!! undskyld, undskyld og undskyld

Skriv et svar til: andengradsligning (finde nulpunktet og toppunktet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.