Matematik
Nogle kloge fyre;)
01. februar 2008 af
sluise (Slettet)
Rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton garanteres af mejeriet at være
normalfordelt med µ=1 liter og s=0,01 liter.
X er den stokastiske variabel, der angiver rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter
mælkekarton.
I det følgende udgås fra, at garantien holder.
(1) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder under
0,98 liter mælk.
(2) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder mellem
0,98 liter og 1,02 liter mælk.
(3) Bestem d, således at P(1-d=X=1+d)=0,98.
Beskriv i almindelige ord, hvad du har fundet ud af.
Det er den sidste opgave jeg er helt væk på, har absolut ingen anelse. Er der nogle der kan finde ud af den?
normalfordelt med µ=1 liter og s=0,01 liter.
X er den stokastiske variabel, der angiver rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter
mælkekarton.
I det følgende udgås fra, at garantien holder.
(1) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder under
0,98 liter mælk.
(2) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder mellem
0,98 liter og 1,02 liter mælk.
(3) Bestem d, således at P(1-d=X=1+d)=0,98.
Beskriv i almindelige ord, hvad du har fundet ud af.
Det er den sidste opgave jeg er helt væk på, har absolut ingen anelse. Er der nogle der kan finde ud af den?
Svar #1
01. februar 2008 af peter lind
P(1-d <= X <= 1+d) = P(X<=1+d) -P(X<1-d) = P(X<=1+d) - (1-P(X<1+d))
I Den sidste er benyttet at normalfordelingen er symmetrisk omkring middelværdien.
Resten er opslag.
I Den sidste er benyttet at normalfordelingen er symmetrisk omkring middelværdien.
Resten er opslag.
Skriv et svar til: Nogle kloge fyre;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
