Matematik

rumfang - terning og kugle opgave!

03. februar 2008 af Molinus (Slettet)
Har fået opgivet et rumfang på 0,50dm^3 = 50cm^3

skal først finde en ternings sidelæmgde og overfladeareal ud fra dette?

bagefter skal jeg bestemme radius og overfladeareal af en kugleformet beholder med samme rumfang?

Kan ikk lige finde ud af hvordan jeg skal komme igang med dette. Håber nogle kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af Teazy (Slettet)

Prøv at tænk lidt på hvordan rumfang og overflade kan bestemmes i en terning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af josemaria (Slettet)

Hint:
En terning har samme længde i længden - bredden og højden.

L*B*H=50cm^3, Når L=B=H

Svar #3
03. februar 2008 af Molinus (Slettet)

altså rumfang i en terning er jo h*b*l og overfladen er vel s*s*6 ?

jeg må skulle dividere de 50 i noget, spørgsmålet er bare lige hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2008 af Teazy (Slettet)

altså hvis sidelængden er den samme i en terning må rumfanget netop være givet ved : v = s^3 , og med v opgivet skulle det være en let sag at finde s :)

og overfladetarealet af en terning er givet ved 6 sider af s*s = 6*s^2

Skriv et svar til: rumfang - terning og kugle opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.