Matematik
HJÆÆÆLP, til matematik med parabler
03. februar 2008 af
kajkajkaj (Slettet)
hej alle.
jeg har fået en opgave, hvori der står:
En parabel er bestemt ved ligningen:
y = a * x^2 - 24x + 1
bestem de værdier af tallet a, for hvilke parablen har netop et røringspunkt med førsteaksen.
For at være ærlig, forstår jeg ikke lige opgaven, og jeg er ellers ret god til matematik :S
er det nogen der lige kan hjælpe mig lidt her ??
på forhånd tak :)
jeg har fået en opgave, hvori der står:
En parabel er bestemt ved ligningen:
y = a * x^2 - 24x + 1
bestem de værdier af tallet a, for hvilke parablen har netop et røringspunkt med førsteaksen.
For at være ærlig, forstår jeg ikke lige opgaven, og jeg er ellers ret god til matematik :S
er det nogen der lige kan hjælpe mig lidt her ??
på forhånd tak :)
Svar #1
03. februar 2008 af Molle (Slettet)
Hvad ved du om parabler, som har ét røringspunkt med førsteaksen?
Du ved fx at d = 0
d = b² - 4ac
Sæt tallene ind og isoler a.
Du ved fx at d = 0
d = b² - 4ac
Sæt tallene ind og isoler a.
Svar #2
03. februar 2008 af kajkajkaj (Slettet)
ja det har jeg også gjort, men jeg får:
d= -24^2 - 4 * a * 1
=
d= 576 - 4 * a * 1
Og så sætter jeg det lig med nul:
576 - 4 * a * 1 = 0
=
a= 144
meeen jeg forstår bare ikke om det er selve resultatet ? :S jeg får jo kun ET resultat, og i opgaven står der "bestem DE værdier"
d= -24^2 - 4 * a * 1
=
d= 576 - 4 * a * 1
Og så sætter jeg det lig med nul:
576 - 4 * a * 1 = 0
=
a= 144
meeen jeg forstår bare ikke om det er selve resultatet ? :S jeg får jo kun ET resultat, og i opgaven står der "bestem DE værdier"
Svar #4
03. februar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)
Det skal du ikke gå så meget op i :) Hvis der findes andre værdier, vil dit cas apparat skrive or, som du skal indsætte {expr} i dine senere udregninger.
Skriv et svar til: HJÆÆÆLP, til matematik med parabler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
