Fysik
Lille spørgsmål- konstant?
04. februar 2008 af
Andenger (Slettet)
Hejsa håber i kan hjælpe mig her.. Sidder og laver en fysik rapport over et (joules) forsøg og skal svare på:
Bestemmelse af resistansen.
Eresistor= konstant * I2 * t
Konstanten i formelen overfor kaldes leder AB's resistans R. Altså:
Eresistor = R * I2 * t
I hver af de to måleserier, som I har gennemført, har I fået en graf. Benyt hver af graferne til at finde en værdi af R. Sammenlign de to værdier af R.
Hvordan finder man dog denne R ved at se på graferne??
Kan godt være jeg spørger lidt dumt, men kan simpelthen ikk huske det:S
Tak for hjælp!:)
Bestemmelse af resistansen.
Eresistor= konstant * I2 * t
Konstanten i formelen overfor kaldes leder AB's resistans R. Altså:
Eresistor = R * I2 * t
I hver af de to måleserier, som I har gennemført, har I fået en graf. Benyt hver af graferne til at finde en værdi af R. Sammenlign de to værdier af R.
Hvordan finder man dog denne R ved at se på graferne??
Kan godt være jeg spørger lidt dumt, men kan simpelthen ikk huske det:S
Tak for hjælp!:)
Svar #1
04. februar 2008 af peter lind
Du skal ikke regne med at vi herinde ved hvad du har lavet. Du må komme med lagt flere detaljer.
Svar #2
04. februar 2008 af Andenger (Slettet)
Jamen spørsgmålet er egentlig bare hvordan man kan se på en graf, hvad konstanten i en ligning er.. Jeg ville jo sige det var hældningen, men er usikker da jeg ikke har haft matematik i to års tid..
Svar #3
04. februar 2008 af peter lind
Det kommer an på hvilken konstant du spørger efter. En ret linie har ligningen y=ax+b, hvor a og b er konstanter. Normalt vil man sige at b er konstanten; men det kan godt være at det er a værdien du rent faktisk efterspørger.
Skriv et svar til: Lille spørgsmål- konstant?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
