Matematik
Mat/fys - Det skrå kast
05. februar 2008 af
Suzan3 (Slettet)
Hej allesammen
Jeg sidder her med en 2.g studieretningsopgave der handler om det skrå kast og jeg forstår det ikke.
Så jeg tænkte om der var nogen mennesker herinde der kunne hjælpe mig..
Vi skal lave en matematisk redegørelse for det skrå kast x(t),y(t), hvor f.eks. stenen kastet ud fra positionen (0,0) til tiden 0, hvor udkastfarten er v0 m/s, udkastvinklen er a og stenen bevæger sig i et konstant tyngdefelt med tyngdeacc. g rettet lodret nedad.
Så skal jeg gøre rede for stenens posistion til tiden t kan beskrives i et kordinatsystem hvor
x(t)=v0*cos(a)*t
y(t)=v0*sin(a)*t-½*g*t^2
i redegørelsen skal vi også lave en fysisk begrundelse for de opstillede ligninger, der fører frem til overnævnte resultat og ud fra ligningerne ovenfor skal vi vise, at banekurven bliver en parabel.
Vi skal opstille udtryk for (max) kastehøjde, kastevidde og tidspunkter for disse.
Så skal vi bruge de fundne resultater til at finde den optimale udkastningsvinkel, hvad angår kastevidden og give en beskrivelse af, hvordan kastevidden og kastehøjden afhænger af begyndelsesfarten.
Til sidst skal vi sammenligne de formler vi har opstillet med et forsøg vi har lavet.
Jeg ved godt det er en lang opgavebeskrivelse, men håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med at finde hoved og hale i det her for at virkelig på bar bund.
På forhånd tak for at i gidder at kigge mit indlæg igennem og prøve at hjælpe mig så godt i kan.
Jeg sidder her med en 2.g studieretningsopgave der handler om det skrå kast og jeg forstår det ikke.
Så jeg tænkte om der var nogen mennesker herinde der kunne hjælpe mig..
Vi skal lave en matematisk redegørelse for det skrå kast x(t),y(t), hvor f.eks. stenen kastet ud fra positionen (0,0) til tiden 0, hvor udkastfarten er v0 m/s, udkastvinklen er a og stenen bevæger sig i et konstant tyngdefelt med tyngdeacc. g rettet lodret nedad.
Så skal jeg gøre rede for stenens posistion til tiden t kan beskrives i et kordinatsystem hvor
x(t)=v0*cos(a)*t
y(t)=v0*sin(a)*t-½*g*t^2
i redegørelsen skal vi også lave en fysisk begrundelse for de opstillede ligninger, der fører frem til overnævnte resultat og ud fra ligningerne ovenfor skal vi vise, at banekurven bliver en parabel.
Vi skal opstille udtryk for (max) kastehøjde, kastevidde og tidspunkter for disse.
Så skal vi bruge de fundne resultater til at finde den optimale udkastningsvinkel, hvad angår kastevidden og give en beskrivelse af, hvordan kastevidden og kastehøjden afhænger af begyndelsesfarten.
Til sidst skal vi sammenligne de formler vi har opstillet med et forsøg vi har lavet.
Jeg ved godt det er en lang opgavebeskrivelse, men håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med at finde hoved og hale i det her for at virkelig på bar bund.
På forhånd tak for at i gidder at kigge mit indlæg igennem og prøve at hjælpe mig så godt i kan.
Skriv et svar til: Mat/fys - Det skrå kast
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
