Matematik
Eksponentielt voksende funktion
05. februar 2008 af
smilla. (Slettet)
hjææææælp!
om en funktion oplyses:
fucktionens y-værdier vokser med 28% ved en x-tilvækst på 3.
grafen for funktionen går gennem punktet (23,230)
bestem hvilken x-værdi funktionen har y-værdien 150.
hvordan finder jeg a?
om en funktion oplyses:
fucktionens y-værdier vokser med 28% ved en x-tilvækst på 3.
grafen for funktionen går gennem punktet (23,230)
bestem hvilken x-værdi funktionen har y-værdien 150.
hvordan finder jeg a?
Svar #1
05. februar 2008 af mathon
y = b*a^x
yo = b*a^xo
1,28*yo = b*a^(xo+3)
1,28*(b*a^xo) = b*a^(xo+3) = b*a^xo*a^3 = a^3(b*a^xo), hvoraf
1,28*(b*a^xo) = a^3(b*a^xo)
1,28 = a^3
a = 1,28^(1/3) = 1,08577......
yo = b*a^xo
1,28*yo = b*a^(xo+3)
1,28*(b*a^xo) = b*a^(xo+3) = b*a^xo*a^3 = a^3(b*a^xo), hvoraf
1,28*(b*a^xo) = a^3(b*a^xo)
1,28 = a^3
a = 1,28^(1/3) = 1,08577......
Svar #2
05. februar 2008 af smilla. (Slettet)
og så finder jeg bare b, laver forskriften og sætter y=150 og regner videre med formel og log ikke?
er virkelig dum til det her :I hehe.
er virkelig dum til det her :I hehe.
Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
