Almen studieforberedelse (AT)

AT boycottes

05. februar 2008 af Anna_kbh (Slettet)
Hey
jeg har hørt at 21 gymnasier boycotter Almen studieforberedelse har i hørt noget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af Mucahida (Slettet)

hej

Kort oversigt over protesten:
Den nært forestående AT-eksamen kommer ikke til at foregå efter de standarder der ellers er proceduren ved de øvrige eksaminer. Derved skal forstås, at da det er to samvirkende fag der eksamineres ved, burde der være to censorer og to eksaminatorer til stede ved eksaminationen. Grundet kapacitetsproblemer har man fra ministeriets side valg, at der kun skal stilles én eksaminator og én censor til rådighed. Vi på Metropolitanskolen vurderer, at dette er et stort problem for den enkelte elevs retssikkerhed, idet det faglige vurderingsgrundlag er signifikant lavere, end det tidligere har været.
Vi har med udgangspunkt i ovenstående startet en protest mod denne besparelse, som rammer alle gymnasieelever hårdt, da eksamen tæller som A-niveau. Vi opfordrer øvrige gymnasier til at følge trop og evt. true med ikke at aflevere synopserne til tiden, ligesom flere af de københavnske skoler allerede gør. Det skal dog fastholdes, at ingen er interesserede i at dumpe, men truslen er en af de eneste muligheder der er til stede for at presse på for handling.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2008 af JP_NSE (Slettet)

Hej

Rønde Gymnasiums 3.ger har valgt at støtte op om protesten. Ingen 3.ger afleverer deres synops til tiden.

Jo flere vi er, jo større er vores stemme.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2008 af Klaraa (Slettet)

Hej,

det er sådan at, formålet er ikke at eleverne ikke kommer til at få deres eksamensbevis på nogen måder, man vil true med at ikke aflevere den, men den skal da laves ingen tvivl om det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af Flaxion (Slettet)

Kom der nogensinde den pressemeddelelser som vi snakkede om? (på Metro)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af Piece (Slettet)

Bare vores gym ville gøre det!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2008 af akadina (Slettet)

#5

"Bare vores gym ville gøre det!!"

Hvorfor? Fordi du gerne vil udsætte afleveringsdatoen? Eller fordi du er utilfreds med at der ikke er en censor til hvert fag?

Det er jo ikke 'gymnasiet', der beslutter at boycotte AT. Det er eleverne, der bliver enige om at handle. Hvis du gerne vil gøre noget ved det, så gå til elevrådet på din skole, find ud af, om der er stemning for at følge trop, med de gymnasier der har besluttet sig for at boycotte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2008 af JP_NSE (Slettet)

Self skal de opgaver laves og være klar til videre arbejde, det er for at få nogle politikere i høre!.. Jeg kan have svært ved at forstå elever som ikke tør lade være. Hvis vi er nok, så bliver de nød til at høre på os. Det er urimelige krav de stiller, og det er bare dråben som får bægret til at flyde over.

For at undgå snyd:
En mulighed er at elever fra hver skole afleverer deres opgaver i bankbokse den 3. marts. Ved at gøre sådan, er det ikke muligt at anklage os for at "snyde" os til mere tid.

Snak med jeres klasse om det, det er den eneste måde vi kan gøre noget... Læs selv videre på:
http://www.berlingske.dk/article/20080130/danmark/80130043/
http://www.berlingske.dk/article/20080201/danmark/80201068/
http://politiken.dk/uddannelse/article468232.ece
Det er ikke en umulig kamp, men vi har brug for alles opbakning!Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2008 af janko

Sikke da noget fis at gøre !

Hvad i alverden bilder i jer ind i?

I burde da heller ikke have afleveret Studieretningsprojekt, det er da samme princip!...


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2008 af blackduck

#1

Jeg forstår jer simpelthen ikke. I kan da ikke alvorligt mene, at man har brug for 4 mennesker for at kunne give en ordentlig karakter?

Både eksaminator og censor er bekendte med kravene til almen studieforberedelse (som ikke har noget med faglighed i deres to fag at gøre), og da det er dem der skal bedømmes efter ser jeg ingen problemer.

Samtidig har man et studieretningsprojekt, hvor problemet er meget meget større. Her skal det netop i høj grad vurderes efter kravene til de indgående fag. Ydermere har en arbejdsgruppe under ministeriet netop forslået at nøjes med stikprøve-censur til skriftlig eksamen (søg selv på infomedia eller lignende). Det er hvad jeg kalder at fjerne elevernes retssikkerhed, ikke at man undlader at sende fire mand af sted for at bedømme en elev.

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2008 af JP_NSE (Slettet)

Nej, det er der jo desværre ikke råd til, et argument som underligt nok er blevet valid argumentation :S.
#6 Janko, at der er omstændigheder du finder mere problematiske, gør da ikke den her sag irrelevant.
Der er mange ting som er helt ude i hampen i den nye reform, tingene er simpelthen gået alt for hurtige, men hvis du vælger ikke at gøre opmærksom på problemet bliver det aldrig ændret.
Jeg vil anbefale alle elever om at tale med deres lærere (of the record) og få deres personlige mening om sagen. Det er ikke kun elever som ser et problem så derfor ER der et problem, da det er læreren som skal give os en fair eksamen, hvilket de ikke føler sig i stand til.
At planer og teorier er færdigskrevet på skrivebordet er kun halv fuldendt, det skal tjekkes hvorvidt de er funktionelle for "dem" som skal benytte systemet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2008 af babulsupriyo (Slettet)

#9 - jeg kunne ikke være mere enig, end jeg er, i det du påpeger.
lærer og censor er jo ikke komplet inkompetente, og jeg tror, at de godt kan administrere at give en fair karakter. det er naivt at tro, at en latterlig protest vil få undervisningsministeriet til at putte så mange penge ind i at-eksaminen, at der kunne være fire lærere på hver eksamen.

min skole protesterer åbenbart, men personligt kender jeg ingen på min skole, der overhovedet har overvejet at lade være med at aflevere at-synopsen. de personer, jeg kender, der stemte for protesten, var ikke informeret om, at protesten bestod i denne sanktion. så bare fordi der står i avisen, at 21 gymnasier, eller hvor meget det nu er, der protesterer, tror jeg altså ikke, at det bliver særlig overbevisende på landsplan.
jeg kunne ikke drømme om ikke at aflevere. jeg vil ikke sætte noget på spil med hensyn til min studenterhue! og jeg er fint tilfreds med at-eksaminens form.

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. februar 2008 af Jannipersson (Slettet)

Det er bare DGS. De bliver aldrig tilfredse eller giver løsninger man kan bruge til noget... Hvor skal vi skaffe flere lærer fra? De har ingen løsning, det er en flok godtroende, intetvidende autonome der er manipuleret af venstrefløjen.

Det er jo ikke selve fagene eller emnet der betyder noget ved AT eksamen.. Det er metoderne.. Måden de spiller sammen til besvarelsen.. Læs kilderne i stedet for andres udlægning.

Skriv et svar til: AT boycottes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.