Matematik
svær matematik!
05. februar 2008 af
mjsørensen (Slettet)
en cirkel har ligningen x^2+y^2-2 *sqrt5x+2 *sqrt7y+7 = o
Angiv centrum og radius. Vis derefter, at cirklen tangerer y-aksen, og bestem røringspunktets koordinater
jeg kan sku ikke hitte ud af den.. nogen der kan hjælpe mig. hilsen martin :)
Angiv centrum og radius. Vis derefter, at cirklen tangerer y-aksen, og bestem røringspunktets koordinater
jeg kan sku ikke hitte ud af den.. nogen der kan hjælpe mig. hilsen martin :)
Svar #2
05. februar 2008 af mjsørensen (Slettet)
x^2+y^2-2 *sqrt5 x+2 sqrt7 y+7 = o
sådan er lign. vist
sådan er lign. vist
Svar #3
06. februar 2008 af allan_sim
#0.
Brug "completing the square" til at få skrevet cirkelligningen på formen
(x-xo)^2+(y-yo)^2 = r^2
hvor (xo,yo) er centrums koordinatsæt og r er radius.
Find derefter afstanden fra centrum til y-aksen og tjek, at den er lig med radius.
Røringspunktet findes ved at udnytte, at x=0, når du befinder dig på y-aksen.
Brug "completing the square" til at få skrevet cirkelligningen på formen
(x-xo)^2+(y-yo)^2 = r^2
hvor (xo,yo) er centrums koordinatsæt og r er radius.
Find derefter afstanden fra centrum til y-aksen og tjek, at den er lig med radius.
Røringspunktet findes ved at udnytte, at x=0, når du befinder dig på y-aksen.
Skriv et svar til: svær matematik!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
