Matematik
Hjælp til calculus II opgave
06. februar 2008 af
Jullem (Slettet)
Hej igen
Opgaven lyder som følgende:
Vi har en funk. f(x,y) i to variable og danner en ny funk. g(t) ved at g(t)=f(e^5t,t^2-2t +1)
Bestem g'(0) idet vi ved at funk. f(x,y) er differentiabel og at gradf(1,1)=2i+3j
Hvad gør jeg? Håber I vi hjælpe..
Jullem
Opgaven lyder som følgende:
Vi har en funk. f(x,y) i to variable og danner en ny funk. g(t) ved at g(t)=f(e^5t,t^2-2t +1)
Bestem g'(0) idet vi ved at funk. f(x,y) er differentiabel og at gradf(1,1)=2i+3j
Hvad gør jeg? Håber I vi hjælpe..
Jullem
Svar #2
06. februar 2008 af Jullem (Slettet)
Ja, jeg har også fundet ud af at det kan skrives
g'(t)=fx(u(t),v(t))*u'(t)+fy(u(t),v(t))*v'(t)
u(t)=e^5t
v(t)=t^2-2t+1
men ved ikke hvordan jeg skal differentiere i fx(u(t),v(t)) og fy(u(t),v(t)) ??
g'(t)=fx(u(t),v(t))*u'(t)+fy(u(t),v(t))*v'(t)
u(t)=e^5t
v(t)=t^2-2t+1
men ved ikke hvordan jeg skal differentiere i fx(u(t),v(t)) og fy(u(t),v(t)) ??
Svar #3
06. februar 2008 af peter lind
df/dx betyder at du skal differentiere med x som variabel idet y holdes konstant.
df/dy betyder at du skal differentiere med y som variabel idet x holdes konstant.
I opgaven er disse differentialkoefficienter givet ved oplysningen om gradienten. I (1,1) er df/dx=2 og df/dy=3
df/dy betyder at du skal differentiere med y som variabel idet x holdes konstant.
I opgaven er disse differentialkoefficienter givet ved oplysningen om gradienten. I (1,1) er df/dx=2 og df/dy=3
Skriv et svar til: Hjælp til calculus II opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
