Matematik

Beregn D for denne tønde

06. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)
Hej
" Figuren viser en tønde, der har højden h og endefladediameter d, og hvis diameter på det bredeste sted er D

Tøndens rumfang

V=pi*h/15(2D^2+dD+3/4d^2

En tønde skal have h=8, endefladediameter d=4, og rumfang V=150

Beregn D for denne tønde"

Jeg har fået den til at være 4,3708- men kan det passe?

På forhånd tak og helst med en udførlig forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Skriv lige formlen for tøndens rumfang korrekt op, er det:
V=pi*(h/15)*(2D^2+dD+3)/(4d^2)
eller så meget andet?

Svar #2
06. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

150=(pi*h)/15*(2D^2+dD+3/4*d^2)

Den sidste del står i en parantes, og 3/4 er en brøk

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

dvs. ligningen:
150= pi*8/15*(2D^2+4*D+3/4*4^2) for D>0

1) gang ind i parentesen
2) træk 150 fra på begge sider
3) reducer mest muligt
4) løs derved den pågældende andengradsligning med hensyn til D, hvor du husker, at D>0.

Svar #4
06. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Når ja. Sådan havde jeg slet ikke tænkt på det. :)
- Men jeg forstår ikke rigtig 4). Hvordan skal jeg huske på det i mine beregninger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Du får to løsninger, hvoraf kun den ene er positiv, hvormed denne er den rigtige værdi.

Svar #6
06. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!
- Jeg får resultatet til at være 4,37562239.. Men er det ikke nogenlunde det samme som i #0 ?

Skriv et svar til: Beregn D for denne tønde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.