Matematik

Kapitalfremskrivning (lignende) Hjælp?!

06. februar 2008 af JonasTerp (Slettet)
Opgaven lyder således:

En population af gærceller vokser efter modellen:

N(t)= 659/(1+63*e^(-0,54*t))

hvor N(t) betegner antallet af gærceller pr. cm^3 til tidspunktet t målt i timer.

c) I modellen indgår tallet 659. Forklar hvad dette tal betyder.

Jeg har tænkt, tænkt og tænkt, men kan ikke komme på hvad det betyder. :S

Håber at der er nogle som kan hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af mathon

659 gærceller pr. cm^3 er det maksimalt opnåelige, som "opstår", når der er gået "lang tid"

matematisk:
for t --> oo gælder
lim 1+63*e^(-0,54*t) = 1 (da 63*e^(-0,54*t)--> 0)

for t --> oo gælder
N(t) --> 659/1 = 659

Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning (lignende) Hjælp?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.