Matematik
3 Integraler ved Partiel Integration
19. august 2004 af
stumpen23 (Slettet)
Hej, jeg har virkelig problemer med 3 små opgaver i en stor opgaver... Ude på HH er vi igang med noget med integraler ved partiel integration..
d) integralet af: x^2*kvadratroden af x dx
e) integralet af: (1/(2*kvadratroden af x))*lnx dx
f) integralet af: kvadratroden af x *lnx dx
På forhånd mange tak
d) integralet af: x^2*kvadratroden af x dx
e) integralet af: (1/(2*kvadratroden af x))*lnx dx
f) integralet af: kvadratroden af x *lnx dx
På forhånd mange tak
Svar #1
19. august 2004 af Lurch (Slettet)
Tricket ved partiel integration er, at du som regel skal finde ud af hvilken faktor, som du kan differentiere til en konstant.
Det kan være nødvendigt at lave partiel integration op til flere gange før man får det ønskede udtryk
d) sæt f(x)=kvrd(x) og g(x)=x^2. partiel int skal udføres 2 gange!
Det kan være nødvendigt at lave partiel integration op til flere gange før man får det ønskede udtryk
d) sæt f(x)=kvrd(x) og g(x)=x^2. partiel int skal udføres 2 gange!
Svar #2
19. august 2004 af frodo (Slettet)
Det vile altid være smart at bruge den faktor, der ved fortsat differentiation forsvinder, som dit g i formlen for partiel integration.
Ex:
d) Her sætter du g(x)=x^2, da g''(x)=2.
Tilbage har du så kun en faktor, som det burde være nemt nok at integrere.
Ex:
d) Her sætter du g(x)=x^2, da g''(x)=2.
Tilbage har du så kun en faktor, som det burde være nemt nok at integrere.
Svar #3
19. august 2004 af Lurch (Slettet)
Det andet man kan forsøge at opnå ved partiel integration er, at opnå man kan reducere sine udtryk, så de ikke længere er et produkt af 2 udtryk, men kun en enkelt udtryk
e) sæt f(x)=1/2kvrd(x) og g(x)=ln(x)
f)sæt f(x)=kvrd(x) og g(x)=ln(x)
e) sæt f(x)=1/2kvrd(x) og g(x)=ln(x)
f)sæt f(x)=kvrd(x) og g(x)=ln(x)
Skriv et svar til: 3 Integraler ved Partiel Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
