Matematik
opgave uden hjælpemiddel
08. februar 2008 af
89pigen (Slettet)
hvis der er nogen der kan hjælpe mig med den her, så bliver jeg meget glad :)der står den skal løses uden hjælpemidler og jeg har slet ikke haft om polynomier endnu, så håber der er en der kan forklare lidt også ;D
Polynomiet: p(x) = x^2 + ax + 8
1) bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet
2) bestem for det fundne tal a den anden rod i p(x)
Polynomiet: p(x) = x^2 + ax + 8
1) bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet
2) bestem for det fundne tal a den anden rod i p(x)
Svar #1
08. februar 2008 af Danielras (Slettet)
At 2 er rod i polynomiet vil sige at udtrykket giver 0 når man indsætter x=2. Det vil altså sige at følgende skal gælde:
0 = 2^2 + 2a + 8
Nu er det bare at isolere a af ovenstående.
I 2'eren benytter du bare den generelle løsningsformel for en andengradsligning.
0 = 2^2 + 2a + 8
Nu er det bare at isolere a af ovenstående.
I 2'eren benytter du bare den generelle løsningsformel for en andengradsligning.
Svar #2
08. februar 2008 af 89pigen (Slettet)
okay, så a er -6
men skal jeg så indsætte det i udtrykket ?
p(x) = x^2 -6x + 8
og så skal jeg finde x som du siger vha. måeden at løse andengradsligninger ? men var x ikke 2 ?
men skal jeg så indsætte det i udtrykket ?
p(x) = x^2 -6x + 8
og så skal jeg finde x som du siger vha. måeden at løse andengradsligninger ? men var x ikke 2 ?
Skriv et svar til: opgave uden hjælpemiddel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
