Matematik
ligning 2 ubekendte
08. februar 2008 af
Janno (Slettet)
Hejsa..
Jeg har glemt alt for meget matematik....
Jeg har udtryk med 2 ubekendte :
ax^2+bx-4a-2b
Jeg har ogsåe fået oplyst, at f(0) = 0 og f(1) = -1 .
Hvordan bruger jeg disse oplysninger sådan jeg kan danne 2 ligninger med 2 ubekendte
Jeg vil jo gerne beregne tallene a og b, som er reelle tal
Er der er venlig sjæl der kan forklare mig hvordan ?
Eller bare har et link til et sted hvor jeg kan finde ud af hvordan jeg indsætter de 2 punkter, så jeg får 2 ligninger med 2 ubekendte
mvh Jan
Jeg har glemt alt for meget matematik....
Jeg har udtryk med 2 ubekendte :
ax^2+bx-4a-2b
Jeg har ogsåe fået oplyst, at f(0) = 0 og f(1) = -1 .
Hvordan bruger jeg disse oplysninger sådan jeg kan danne 2 ligninger med 2 ubekendte
Jeg vil jo gerne beregne tallene a og b, som er reelle tal
Er der er venlig sjæl der kan forklare mig hvordan ?
Eller bare har et link til et sted hvor jeg kan finde ud af hvordan jeg indsætter de 2 punkter, så jeg får 2 ligninger med 2 ubekendte
mvh Jan
Svar #1
08. februar 2008 af mathon
f(x) = ax^2+bx-4a-2b
f(0) = a*0^2+b*0-4a-2b = 0
I: 4a + 2b = 0
f(1) = a*1^2+b*1-4a-2b = -1
a + b-4a-2b = -1
II: 3a + b = 1
det ønskede sæt:
I: 4a + 2b = 0
II: 3a + b = 1
f(0) = a*0^2+b*0-4a-2b = 0
I: 4a + 2b = 0
f(1) = a*1^2+b*1-4a-2b = -1
a + b-4a-2b = -1
II: 3a + b = 1
det ønskede sæt:
I: 4a + 2b = 0
II: 3a + b = 1
Svar #2
08. februar 2008 af Danielras (Slettet)
f(x) = ax^2+bx-4a-2b
f(1) = a+b-4a-2b
-1 = a+b-4a-2b
f(0) = -4a-2b
0 = -4a-2b
Altså:
-1 = a+b-4a-2b
og
0 = -4a-2b
f(1) = a+b-4a-2b
-1 = a+b-4a-2b
f(0) = -4a-2b
0 = -4a-2b
Altså:
-1 = a+b-4a-2b
og
0 = -4a-2b
Svar #3
08. februar 2008 af Janno (Slettet)
Jeg takker mange gange for de hurtige svar, fedt nogen gider hjælpe
Håber jeg kan gøre gengæld en anden gang
Jan
Håber jeg kan gøre gengæld en anden gang
Jan
Skriv et svar til: ligning 2 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
