Matematik
formel til at finde a og b?
08. februar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Hvad er det nu formlerne til at finde a og b er til henholdsvis en eksponentiel funktion f(x) = b * a^x, og ved en funktion f(x) = b * x^a ??
Svar #1
08. februar 2008 af Da-ted (Slettet)
http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html
Det er ikke så svært at bruge google :)
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html
Det er ikke så svært at bruge google :)
Svar #2
08. februar 2008 af mathon
eksponentiel funktion f(x) = y = b * a^x:
y2 = b * a^x2
y1 = b * a^x1 ...divider
(y2/y1) = a^(x2-x1)
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b = y1/(a^x1) = y2/(a^x2)
potensiel funktion f(x) = y = b * x^a
y2 = b * x2^a
y1 = b * x1^a divider
(y2/y1) = (x2/x1)^a
log((y2/y1)) = log(x2/x1)*a
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
og
b = y1/(x1^a) = b = y2/(x2^a)
y2 = b * a^x2
y1 = b * a^x1 ...divider
(y2/y1) = a^(x2-x1)
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b = y1/(a^x1) = y2/(a^x2)
potensiel funktion f(x) = y = b * x^a
y2 = b * x2^a
y1 = b * x1^a divider
(y2/y1) = (x2/x1)^a
log((y2/y1)) = log(x2/x1)*a
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
og
b = y1/(x1^a) = b = y2/(x2^a)
Skriv et svar til: formel til at finde a og b?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
