Matematik

Hastighed?

08. februar 2008 af blondin9000 (Slettet)
Har givet følgende model til at beskrive vands bevægelse gennem jord:

f(t) = 2,4 * sqrt(t)

f(t) = antal cm vandet er trængt gennem jorden
t= antal minutter.

Skal så bestemme hastigheden som vandet trænger frem i jordlaget efter 4 minutter??? Men kan ik lige se hvordan...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Tjah. Hvad er f'(t) mon et udtryk for?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

Som #1 diplomatisk skriver, skal du finde f´(t) og bagefter sætte 4 ind på t's plads...
Jeg får resultatet til 0,6cm/min

Svar #3
09. februar 2008 af blondin9000 (Slettet)

Svar til Zeta:

Hva tror du chancen er for at jeg gider sidde herinde og spørge til råds hvis jeg selv kendte svaret på det jeg spurgte om??? !!!!
Helt ærligt, sq da for latterligt at man skal latterliggøres fordi man er dårlig til matematik !!!!!!!!


Og til Da-ted:

1000 tak for hjælpen.... :-D

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Tak. Det var såmænd blot ment som en øjenåbner.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2008 af mathon

f(t) = y = 2,4*sqrt(t)

f'(t) = dy/dt = 2,4*[1/(2*sqrt(t))] = 1,2/sqrt(t) angiver nedsivningen i cm/min til tidspunktet t

nedsivningen i cm/min til tiden 4
er således

f'(4) = 1,2/sqrt(4) = 1,2/2 = 0,6

nedsivningen i cm/min til tiden 4 er 0,6 cm/min

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2008 af kaspersloth (Slettet)

du finder blot f´(t) og bagefter sætter du 4 ind der hvor der står t. jeg får det til at blive 0,6cm/min. håber der er rigtigt :D

Skriv et svar til: Hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.