Matematik

funktion

20. august 2004 af john vs. jon (Slettet)
f(x)=b*a^x, hvor x tilhører R, a skal være større end 0 og ikke 1. og b skal være større end 0!

På grundlag af dette skal jeg finde ud af, hvilke variable der er uafhængige og hvilke der er afhængige, samt hvilke sammenhænge der er mellem disse variable.


og det samme skal jeg med f(x)=b*x^a,hvor a tilhører R, x skal være større end 0. og b skal være større end 0!

dette er jeg ikk så go til, så håber på en del hjælp!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2004 af frodo (Slettet)

x er den uafhængige variable og f(x) er den afhængige variable, idet den afhænger af x

Svar #2
23. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

ja hvis der havde stået f(x)=x.. men det gør der jo ikk lige..

der er jo ligesom flere variable i denne funktion!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2004 af frodo (Slettet)

hvilke??

a og b er bare konstanter = tal. Altså er x den eneste du kan variere frit.

Svar #4
23. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

ok.. mange tak..

kan du give en kvalitativ- og kvantitativ sammenhæng mellem de variable?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2004 af frodo (Slettet)

i den første:

f(x) afhænger eksponentielt af x.. Det er en eksponentiel funktion

i den næste

f(x) afhænger potentielt af x.. Det er en potentiel funktion.

Er ikke helt sikker på sprogbrugen, men den sidste del i hver afsnit er ihvertfald korrekt.

Svar #6
23. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

mange tak.. du er sku en flink fyr!

Svar #7
23. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

undskyld.. men det er stadig ikk kommet helt ind, eller også har jeg misforstået..

Men altså jeg kan kun få funktionerne til, at være konstante, kan det passe??

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2004 af frodo (Slettet)

funktionen er ikke konstant, kun a og b.

så længe du har den variable, x, så vil f(x) ikke være konstant, kun hvis a=1, og det er den jo pr. definition IKKE.

Er ikke sikker på jeg har forstået problemet..

Svar #9
23. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

nej kan godt forstå dit problem, roder også meget rundt i det selv!
men jeg har ligget og lavet en del grafer på min lommeregner, og får alle til at være konstante..

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2004 af frodo (Slettet)

f(x)=b*a^x er en eksponential funktion, den er IKKE konstant kan den under INGEN omstændigheder være medmindre a=1

f(x)=b*x^a er en potentiel funktion og er heller ikke konstant medmindre a=0!

prøv fx at tegn

f(x)=2*3^x eksponentiel
f(x)=3*x^2 potentiel (faktisk et andengradspolynomium i dette tilfælde)

vinduet kan du bare sætte til standard vinduet, og de er ihvertfald ikke konstante!!

Svar #11
24. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

nej du har ret! fandt godt ud af det i går aftens..
det var min lommeregner der var gået helt galt i byen..

men mange tak for hjælpen..

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.