Fysik
Varmestråling, bølgelængde, synligt lys
10. februar 2008 af
Daydark (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig til at forstå hvorfor en stjerne med en overflade temp. på 14000K lyser blå/grønligt, når bølgelængden bliver:
lambda = 2,90*10^-3 / 14000K = 207,14*10^-9m (207,14nm)
hvilket er uden for det synlige felt?
lambda = 2,90*10^-3 / 14000K = 207,14*10^-9m (207,14nm)
hvilket er uden for det synlige felt?
Svar #1
10. februar 2008 af QaZZaQ
Wiens forskydningslov siger jo noget om ved hvilken bøldelængde intensiteten er størst. Men det betyder ikke at det er den eneste bølgelængde der bliver udsendt stråling ved. Så den udsender mest stråling uden for det synlige felt; men af den synlige del, vil det meste komme fra de kortbølgede regioner af det synlige, altså blåt.
Skriv et svar til: Varmestråling, bølgelængde, synligt lys
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
