Matematik

Bestem integral

10. februar 2008 af Ryding (Slettet)
Jeg har en funktion der har nulpunkterne -3, -2, og 2.
Sammen med førsteaksen afgrænser grafen to punkter M1 og M2. Det oplyses at arealerne af punktmængderne er henholdsvis 3/4 og 32.

Bestem integralet fra -3 til -2 f(x)dx og integralet fra -3 til 2 f(x)dx.


Ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an - har kun beregnet arealer ikke hvor jeg ved arealet og skal bestemme integralet..

Nogle der vil hjælpe mig lidt..

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Uden at vide, hvor punktmængderne begynder og slutter er det nu lidt svært at hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du har jo allerede svaret på opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Tilføjelse:

-2
S (f(x))dx=3/4
-3

2
S (f(x))dx=3/4+32=32,75
-3

Opgave færdig. Nemt, ikke?

Svar #4
10. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Jamen det er jo to forskellige områder man skal bestemme.

M1 er fra -3 til -2 hvor arealet er 3/4
og
M2 er fra -2 til 2 hvor arealet er 32




Svar #5
10. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an - er der ikke nogen der kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg har jo lavet opgaven for dig i #3.

Det du skal indse er, at du allerede kender svaret på forhånd. Det er det, som er svært ved opgaven.

Svar #7
10. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Men forstår ikke hvorfor du ligger dem sammen..

Ligesom fx en kan hedde integralet fra 0 til 2 F(x)1/x dx

troede jeg man skulle finde frem til 1/x.

Men skal man ikke finde frem til noget der skal stå på mellem f(x) og dx.
Og er det ikke to forskellige tal man skal finde frem til?

Brugbart svar (1)

Svar #8
10. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Der er to punktmængder.

Den ene, M1, går fra -3 til -2.
Den anden, M2, går fra -2 til 2.

Du skal finde arealet fra -3 til -2. Altså M1's areal som på forhånd er givet til 3/4.
Herefter skal du finde arealet fra -3 til 2. Det må være M1's areal lagt sammen med M2's areal.

Du har en tegning, ved jeg. Kig på den. Den giver måske et bedre overblik. Har selv lavet opgaven engang, så derfor ved jeg, at det er rigtigt.

Svar #9
10. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Hehe okay men det er fandme nemt så ... Men tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvem har da sagt, at matematik behøver at være svært?

Skriv et svar til: Bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.