Fysik
HJÆLP! Jeg har virkelig brug for hjælp, beregninger volder problemer..
13. februar 2008 af
miss13 (Slettet)
Hej alle..
Jeg sidder virkelig her, og den beregning volder mig problemer. Vi skal skriv en rapport og At finde varmekapacitet..
Også skal jeg finde den for granitsten.. har lavet disse beregninger, og har brugt 2 metoder til at regne c ud.. Men de giver hver deres resultat, så min spg. er HVORFOR? Hvor er fejlen?
På TI89’erne: Solve(Mvand *Cvand * (Tslut- Tstart) + Mlod * X* (Tslut-100) = 0,x)
Solve(0,133*4,186*(23,7-20,8)+ 0,1993*x*(23,7-100)=0,x)
= 0,106174
cgranit = cvand *mvand * (T2 – T1) / mgranit * (100 celsius – T2)
= 4,186* 0,133* (23,7-20,8) / 0,11* (100-23,7)
= 11 098,1
Nogen der kan hjælpe mig? har brug for det..
Jeg sidder virkelig her, og den beregning volder mig problemer. Vi skal skriv en rapport og At finde varmekapacitet..
Også skal jeg finde den for granitsten.. har lavet disse beregninger, og har brugt 2 metoder til at regne c ud.. Men de giver hver deres resultat, så min spg. er HVORFOR? Hvor er fejlen?
På TI89’erne: Solve(Mvand *Cvand * (Tslut- Tstart) + Mlod * X* (Tslut-100) = 0,x)
Solve(0,133*4,186*(23,7-20,8)+ 0,1993*x*(23,7-100)=0,x)
= 0,106174
cgranit = cvand *mvand * (T2 – T1) / mgranit * (100 celsius – T2)
= 4,186* 0,133* (23,7-20,8) / 0,11* (100-23,7)
= 11 098,1
Nogen der kan hjælpe mig? har brug for det..
Svar #2
14. februar 2008 af mathon
Mvand *Cvand * (Tslut- Tstart) = Mlod * x* (100-Tslut)
Solve(0,133*4,186*(23,7-20,8)-0,1993*x*(100-23,7)=0,x)
display -> x = 0,106174
Solve(Mvand *Cvand * (Tslut- Tstart) + Mlod * X* (Tslut-100) = 0,x)
.........................................................minus...............omvendt
Solve(0,133*4,186*(23,7-20,8)-0,1993*x*(100-23,7)=0,x)
display -> x = 0,106174
Solve(Mvand *Cvand * (Tslut- Tstart) + Mlod * X* (Tslut-100) = 0,x)
.........................................................minus...............omvendt
Skriv et svar til: HJÆLP! Jeg har virkelig brug for hjælp, beregninger volder problemer..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
