Matematik

Centrums koordianter, hvordan?

13. februar 2008 af bmla (Slettet)
Jeg skal finde centrums koordinaterne til en cirkel. Jeg kender to punkter på cirklen og radius.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Brug cirklens ligning. Hvis du indsætter to to punkter og radius får du to ligninger med to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Afstanden fra de to punkter til centrum er begge lig r:

sqrt((xa - xc)^2 + (ya-yc)^2) = r
sqrt((xb - xc)^2 + (yb-yc)^2) = r

Hvor (xa,ya) og (xb,yb) er koordinaterne til de to punkter, og (xc,yc) er centrums koordinater.

Altså to ligninger med to ubekendte.

Svar #3
14. februar 2008 af bmla (Slettet)

Nu har jeg prøvet Jeg er gået helt død i det her..

r=33,6
P(49 ; 46)
P(41,3 ; 4,1)

Jeg køre hele tiden fast i nogle meget lange og lidt besværlige ligninger.. er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2008 af mathon

punktafstandsformlen:
sqrt[(x-c1)^2+(y-c2)^2] = r, når P(x,y) er et punkt på periferien og C(c1,c2) er centrum

hvoraf cirklens ligning:
(x-c1)^2+(y-c2)^2 = r^2




Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af mathon

...og
(49-c1)^2+(46-c2)^2 = 33,6^2
(41,3-c1)^2+(4,1-c2)^2 = 33,6^2

med løsningen
C(c1;c2) = (70.7073;20.3533) eller C(c1;c2) = (19.5927;29.7467)



Skriv et svar til: Centrums koordianter, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.