Matematik
Sin relationen.. Hjælp
14. februar 2008 af
1g (Slettet)
Figuren viser et rektangel ABCD,
hvor |AB| = 9,12.
Punktet E ligger på |DC|, således at det for trekant ABE gælder, at vinkel E = 110 grader
og |AE| = 4,52.
Beregn vinkel B i trekant ABE.
Min beregning:
b/sin(B) = e/sin E <=>
4,52/sin(B) = 9,12/sin(110) <=>
Sin(B) = (9,12/sin(110)/(4,52) <=>
Sin (B) = 2,147 grader
Men resultatet ser ikke rigtigt ud.. Hvor er fejlen??
hvor |AB| = 9,12.
Punktet E ligger på |DC|, således at det for trekant ABE gælder, at vinkel E = 110 grader
og |AE| = 4,52.
Beregn vinkel B i trekant ABE.
Min beregning:
b/sin(B) = e/sin E <=>
4,52/sin(B) = 9,12/sin(110) <=>
Sin(B) = (9,12/sin(110)/(4,52) <=>
Sin (B) = 2,147 grader
Men resultatet ser ikke rigtigt ud.. Hvor er fejlen??
Svar #1
14. februar 2008 af dnadan (Slettet)
sin(E)/|AB| = sin(B)/|AE| <=> sinE*|AE|/|AB|=sinB
hvoraf
sin(110)*4,52/9,12=sinB <=> B= 27.7571 grader
hvoraf
sin(110)*4,52/9,12=sinB <=> B= 27.7571 grader
Skriv et svar til: Sin relationen.. Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
