Matematik

3 opgaver, har brug for hints til hvordan de løses!

14. februar 2008 af Downside (Slettet)
Har fået disse 3 opgaver:
1. To funktioner f og g er bestemt ved f(x)=(1/4)x^2-x+2 og g(x)=(1/3)x+3
Løs ligningen f(x) = g(x)
Skitser graferne for f og g og løs uligheden f(x) = g(x)

2. Bestem uden brug af lommeregneren f'(x) for f(x)=(x/lnx)
Bestem monotoni forholdene for f
Bestem ligningen for tangenten til f i punktet (e, f(e))

3. Bestem arealet af punktmængden M={(x,y)|0=x=5 ? 0 = y =vx}

Vil meget gerne have et par hints til hvordan disse tre skal løses. Er desværre lidt i sidste øjeblik da de er til i morgen.

Mange tak :)





Svar #1
14. februar 2008 af Downside (Slettet)

Hovsa, i nr. 3. Spørgsmål tegnet i midten er et og tegn altså /\

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af mathon

3.

5
Ssqrt(x)dx = M's areal
0

og

Ssqrt(x)dx = S(x^(1/2)dx = (2/3)x^(3/2)+k = (2/3)*x^(2/2)*x^(1/2)+k =(2/3)x*sqrt(x)+k

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2008 af mathon

2.
f(x)=(x/lnx)

f'(x) = [1*ln(x)-x*x^(-1)]/(ln(x))^2 = [ln(x)-1]/(ln(x))^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2008 af mathon

1.
(1/4)x^2-x+2 = (1/3)x+3 hvoraf

3x^2-16x-12=0

3(x-6)(x+(2/3))=0

Svar #5
15. februar 2008 af Downside (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon, så fik jeg lavet opgaverne til tilfredshed og så må jeg jo bare aflevere dem :)

Skriv et svar til: 3 opgaver, har brug for hints til hvordan de løses!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.