Matematik

Noget du måske kan hjælpe med

16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)
Opgaven lyder:

En funktion g er bestemy ved:
g(x)= 10 * 0,93x (altså i x'te)
Bestem halveringskonstanten for g.

Jeg har sagt:

T ½ = In½ / Ina <=> T ½ = (In½/In0,093)= 9,55134

b * ax (altså a i x'te) = c * dx
Her er a og b kendt, og c og d har vi:

<=> 4,14 * 1,10x = 10 * 0,93x

In(c/b) / In(a/d) <=> In(10/1,10) / In(4,14/0,93)

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)

T½ er korrekt.

Hvis du prøver at løse ligningen 4,14 * 1,10^x = 10 * 0,93^x
Så er det forkert.

x = ln(4,14/10)/ln(0,93/1,1) er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2008 af mathon

X½ = ln(1/2)/ln(a) = ln(1/2)/ln(0,93)

den naturlige logaritme formortes "ln" og ikke "In"

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2008 af mathon

formortes --> forkortes

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #5
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Ok. tak. :)

Svar #6
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Et andet ting jeg ville spørge om:
spørgsmålet: Isolér d i formlen a^2 + bd = c^2 ??



Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)

a^2 + bd = c^2

bd = c^2 - a^2

d = (c^2 - a^2)/b

Svar #8
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Tak skal du have :)

men hvad menes der egentligt med bd? hvis b var = 13 og d= 12 fx., hvad sagde man så?
Er bd = b*d?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja da.

Svar #10
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Ok, tænkte jeg nok. Tak igen. :)

Skriv et svar til: Noget du måske kan hjælpe med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.