Matematik

Hjælp til at reducére et udtryk. Skal bruges imorgen.

17. februar 2008 af ninashahin (Slettet)
Hey allesammen.

Jeg sidder og laver mat-aflevering, men er fuldstændig væk.

Hvordan reducérer man dette udtryk:

((1/x)-(1/t)) / (x-t)????

Og det skal gerne give; -(1/x*t)

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Start med at sætte tælleren på fælles brøkstreg.
1/x-1/t = t/(tx)-x/(tx) = (t-x)/(tx).

Derefter kan du forkorte i hele brøken for få resultatet.

Svar #2
17. februar 2008 af ninashahin (Slettet)

hvordan sætter du sådan o`p ?? 1/x-1/t = t/(tx)-x/(tx) = (t-x)/(tx).

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvad?

Jeg sætter på fælles brøkstreg.

Svar #4
17. februar 2008 af ninashahin (Slettet)

men skal man ikke først have fælles nævner??

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Fællesnævneren er tx.

Skriv et svar til: Hjælp til at reducére et udtryk. Skal bruges imorgen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.