Matematik

ligning for en tangent

23. august 2004 af Maria17 (Slettet)
jeg har en opg. der lyder:

Angiov en ligning for tangenten i (2,f(2)), når f(x)=(-1/2)*x^2


Hvordan skal man udregne tangentens ligning?

Jeg kan kun udregne et punkt nemlig: (2,-2)

Hilsen Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2004 af Lurch (Slettet)

differentier f(x), så du kan finde differentialkvotienten i (2,-2). Detter jo jo din tangents hældning

Svar #2
23. august 2004 af Maria17 (Slettet)

og hvordan finder man så resten af ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2004 af Samuel (Slettet)

Ligningen for tangenten er:

y= f'(2) * (x-2) + f(2).

Dernæst skal du jo blot finde f(2).

Svar #4
23. august 2004 af Maria17 (Slettet)

#3
hvor får du den ligning fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2004 af frodo (Slettet)

iflg formlen:

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

der er en generel ligning for tangentens ligning, der hedder:

y = f(x1)+f'(x1)*(x-x1)
(eller noget lignende)

tjek din formelsamling

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2004 af Lurch (Slettet)

ligninge for en tangent til f(x) er,
y=f'(x1)(x-x1)+f(x1)

her er (x1,f(x1)) (2,-2)
f'(x1) skal du finde ved at differentiere f(x), og indsætte 2

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2004 af frodo (Slettet)

totalt ens...

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2004 af Lurch (Slettet)

fuld knald på svarene

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

tsk tsk, bare fordi man taber med henholdsvis med 14 og 82 sekunder... =)

Svar #11
23. august 2004 af Maria17 (Slettet)

ok.. mange tak..

hurtige svar må jeg sige.. :0)

Skriv et svar til: ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.