Fysik

fysik

18. februar 2008 af via06xyj (Slettet)
hey

Bølgelængden : 589 nm
Ioniseringsenergien for natrium er 5,12 eV.

Angiv energien af natriumatomet i grundtilstanden, idet energien sættes til 0, når elektronen lige netop er frigjort fra atomet.
b) beregn fotonenergien for fotoner i den gule linie.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af mathon

a) -5,12 eV

b) E = h*f = h*c/lambda = (h*c)/(589*10^(-9) m)

Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.