Matematik
potensfunktion uden hjælpemidler
20. februar 2008 af
CarolineW (Slettet)
Jeg skal bestemme a og b, til en formel af typen
f(x)= bx^a
Jeg har to punkter oplyst (2,4) og (4,64).
Hvilken formel bruger jeg for a, når ln og log ikke må indgå?
Håber at en af jer har tid til at hjælpe.
På forhånd tak
f(x)= bx^a
Jeg har to punkter oplyst (2,4) og (4,64).
Hvilken formel bruger jeg for a, når ln og log ikke må indgå?
Håber at en af jer har tid til at hjælpe.
På forhånd tak
Svar #1
20. februar 2008 af Munck (Slettet)
Jeg kan huske fra min tid i gymnasiet at der var en formel for a og b i en eksponentialfunktion som ikke indeholdt logaritme.
Hvad den er kan jeg ikke huske.
Hvad den er kan jeg ikke huske.
Svar #2
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)
#1 Her er der dog tale om en potensielfunktion, og ikke en eksponentieludvikling (her tænkte du nok i øvrigt på a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))
#0
To ligninger med to ubekendte:
4=b*2^a og 64=b*4^a
a findes ved at dividere de to ligninger med hinanden:
64/4=(b*4^a)/(b*2^a)
<=>
16=(4^a)/(2^a)
<=>
16=(4/2)^a=2^a
<=>
log(16)=log(2)*a
<=>
a=log(16)/log(2)=log(2^4)/log(2)=log(2)*4/log(2)=4
b findes ved indsættelse af et punkt samt den fundne værdi af a.
#0
To ligninger med to ubekendte:
4=b*2^a og 64=b*4^a
a findes ved at dividere de to ligninger med hinanden:
64/4=(b*4^a)/(b*2^a)
<=>
16=(4^a)/(2^a)
<=>
16=(4/2)^a=2^a
<=>
log(16)=log(2)*a
<=>
a=log(16)/log(2)=log(2^4)/log(2)=log(2)*4/log(2)=4
b findes ved indsættelse af et punkt samt den fundne værdi af a.
Skriv et svar til: potensfunktion uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
