Matematik

Differentiering

20. februar 2008 af shafh (Slettet)
Hej.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at differentierer:
y(t)=-0,5*g*t^2+V*t+S

g og v er konstanter

Jeg er lidt i tvivl.
Hvad sker der med 0,5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af Blaavand (Slettet)

Hvis du differentierer
får du
, så svaret på dit spørgsmål om, hvad der sker med 0,5: -0.5*2= -1.

Svar #2
20. februar 2008 af shafh (Slettet)

Hvorfor -1?
Og afhænger f'(t) ikke af t?

Svar #3
20. februar 2008 af shafh (Slettet)

Nåå okay. Det er ikke min ligning men bare udregningerne :P
He he. Misforstod.

Dvs. det bliver
-1*t+V
?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2008 af Blaavand (Slettet)

Nej, du skal huske dit g.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2008 af mathon

y(t) = (-0,5*g)*t^2 + v*t + so, hvor g, v og so er konstanter

y'(t) = (-0,5*g)(-2)*t^(2-1) + v*1*t^(1-1) - 0

y'(t) = g*t^1 + v*t^0

y'(t) = g*t + v*1

y'(t) = g*t + v

Svar #6
20. februar 2008 af shafh (Slettet)

Jamen afhænger f'(t) stadig af den når den er en konstant?

Så:
-1*t*g+V

Skal vi så også have v med?
-1*t+V*v

Svar #7
20. februar 2008 af shafh (Slettet)

Ahh tak Mathon. :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2008 af Blaavand (Slettet)

Bemærk at hvis

så er
. Der skal altså stadig være et minus på g*t.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2008 af mathon

rettelse for fortegnsbrøler

y(t) = (-0,5*g)*t^2 + v*t + so, hvor g, v og so er konstanter

y'(t) = (-0,5*g)*2*t^(2-1) + v*1*t^(1-1) - 0

y'(t) = -g*t^1 + v*t^0

y'(t) = -g*t + v*1

y'(t) = -g*t + v

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.