Matematik

linjer etc

21. februar 2008 af idababy (Slettet)
Hej Alle sammen.

jeg tænkte på om der var nogen der kunne forklare mig hvordan jeg skal løse følgende opgave? :

Bestem a, så linjerne med ligningerne y=(a+3)x+6 og y=2x+a

det skal jeg gøre for at finde ud af om de står vinkelret på hinanden.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af Isomorphician

linjerne står vinkelret på hinanden når produktet af hældningskoefficienterne er -1

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2008 af mathon

...altså

(a+3)*2 = -1

Svar #3
24. februar 2008 af idababy (Slettet)

når jeg har det der, hvad skal jeg så? isolere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af mathon

(a+3)*2 = -1

a+3 = -(1/2)

a = -0,5-3,0 = -3,5

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af mathon

(a+3)*2 = -1

a+3 = -(1/2)

a = -0,5-3,0 = -3,5

Svar #6
25. februar 2008 af idababy (Slettet)

åh tusinde tak!

Skriv et svar til: linjer etc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.