LaTeX

differation tegn i latex

22. februar 2008 af kroket (Slettet)
hej er der nogle der kan hjælpe med hvordan man skriver f mærke og f dobbelt mærke i latex

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2008 af Riemann

jeg plejer bare at bruge f'(x) og f''(x). (jeg bruger det tegn, der er til højre for ø på et normalt dansk tastatur...).

hvis du vil bruge d/dx-notationen man du definere en makro ved:

\DeclareMathOperator{\di}{d\!}

og så kan man bruge \frac{\di f(x)}{\di z}

Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2008 af daleif (Slettet)

Jeg hart et eksempel på en generel \diff makro i min latexbox, således at

\diff{f}{x} = \frac{\partial f}{\partial x}

og

\diff[d]{x}{t} = \frac{d f}{d t}

Jeg kan ikke helt se hvad du vil med den \! i definitionen af \di

Brugbart svar (2)

Svar #3
23. februar 2008 af Riemann

#2
\! havde jeg taget med fordi jeg synes, at mellemrummet ellers bliver for stort. Se forskellen på med \! og uden her:

http://www.fys.ku.dk/~sparre/diff.png

Kursive d'er er dog markant markant mere udbredt (jeg slog op i 5 tilfældige matematik-bøger, og de brugte alle kursive d'er), så din makro er nok mere anbefalelsesværdig end min.

Brugbart svar (2)

Svar #4
23. februar 2008 af daleif (Slettet)

Tja, nu er jeg i forvejen ikke fan af dette med at 'd' skal staa opright, synes det ser latterligt ud.

Men det er bare min mening

Brugbart svar (2)

Svar #5
24. februar 2008 af Eva D. (Slettet)

Hmm, iflg. ISO skal d som differentialoperator være upright. Se http://www.tug.org/TUGboat/Articles/tb18-1/, "Typesetting mathematics for science and technology according to ISO31/XI," s. 41, punkt 6.

Brugbart svar (2)

Svar #6
24. februar 2008 af daleif (Slettet)

Ja, men der er stort set ingen matematikere udenfor matematisk fysik som anvender de retningslinier.

De giver jo ogsaa en masse andre begraensninger, som goer tingene boevlede, og giver problemer med fonte.

Jeg ser det lidt lige som DSNs insisteren paa at linie skal staves med 'j'. Stavningen med 'i' kan slet ikke slaas op i retskrivningsordbogen paa nettet

Skriv et svar til: differation tegn i latex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.