Kemi

Opg. 2 maj 1993

24. august 2004 af studerende19 (Slettet)
Hej
kunne nogle evt. tænke sig at hjælpe mig med opgave 2 i maj 1993. Den hedder titrering af havvand, hvis dette skulle hjælpe nogle....

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af Peden (Slettet)

Hvad med at skrive opgaven her?

Hvad er det du har problemer med, husk at det her ikke er en lav-mine-lektier-side, men en lektiehjælp-side.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

kan sikkert også godt hjælpe med den, men som #1 siger, ville det være rart med noget konsekvent, så man bare ikke føler, at man laver dine lektier...

Svar #3
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

Okay...

Vi har en titrering af Cl- med Ag+. Med pipette udtager 5,00mL havvand. Der tilsættes 20,0mL demineraliseret vand og der tilsættes en indikator.
Nu tiltreres kolbens indhold med en 0,1000 M AgNO3-opløsning. Ved ækvivalentspunktet er der brugt 16,4mL AgNO3-opløsning.

A) beregn koncentrationen i Cl-


Ved godt det ikke er en lav-mine-lektier sid, men det har jeg jo heller ikke bedt om! -Har bare brug for lidt hjælp til at komme igang.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

du skal finde havvandskoncentrationen men i første omgang ser du på din havvandsopløsning.

Når du titrerer Cl- med Ag+ dannes der AgCl hvor sølv og klor indgår i ækvivalente mængder., derfor er det en ide at undersøge hvor meget Ag+ der var i det du titrerede ned ...

n=c*V

når du har molmængden der osse gælder for Cl- skal du finde koncentrationen i det oprindelige havvand... eller jeg ved ikke om det er opgaven(???) for det har du ikke preciseret, men det ville jeg tro...måske...

c(hav)=n(hav)/V(hav)=n(opl)/V(opl)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Argh det sidste er selvfølgelig forkert...

Her:

c(hav)=n(hav)/V(hav)=n(opl)/V(hav)=
n(Ag+)/V(hav)

Svar #6
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

okay jeg tror jeg forstår.

men hvorfor er sølv og chlor det samme? hvor kan du se det? Kan ikke helt gennemskue reaktionskemaet...

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

når du ved at Ag+ + Cl- --> AgCl, ved du også at sølv og chlor reagerer i forholdet 1:1

Svar #8
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

okay, men er reaktionskemaet så bare Ag++Cl---->AgCl?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

du behøver ikke noget reaktionsskema - og du er heller ikke i stand til at lave et med dine oplysninger (tror jeg nok) - idet du ved at Ag+ og Cl- reagerer i forholdet 1:1! kan ikke huske hvorfor, tror det er endt med at basic knowledge at de reagerede sådan...

Svar #10
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

okay. vores lærer siger bare at vi altid skal lave reaktion skema... men pyt.

Svar #11
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

hvordan kan jeg udregne n=c*V som du skriver i #4 når jeg kun kender V (de 16,4mL)

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

altså de reagerer i forholdet 1:1 netop fordi det er AgCl der kommer ud af det... hvis sølvklorid hed AgCl3 ville de reagere i forholdet 1:3 ... men det er ikke tilfældet.

da du ikke ved andet end at det er Ag+ og Cl- der danner AgCl er reaktionsskemaet temmelig kedeligt... netop som du skriver det op... men hvis du vil lave et lidt mere fyldigt reaktionsskema kan det jo lade sig gøre da du ved både hvor Ag og Cl kommer fra nemlig NaCl fra havvandet og titratoren AgNO3..

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

"Nu tiltreres kolbens indhold med en 0,1000 M AgNO3-opløsning"

... du kender da koncentrationen...

Svar #14
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

okay. Men nu hvor jeg ved at de reagerer 1:1 og godt kan se hvordan skal jeg jo udregne koncentrationen af Cl-. Jeg kender voluminet af AgNO3 opløsningen, som er 16,4mL men ellers kender jeg jo ikke andet?

Svar #15
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

Ja du har ret :O) så udregner jeg stofmængden og så er stofmængen af Cl- det samme som den vi udregner for Ag+

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

prøv at se #13... og læs opgaven lidt grundigere!!

Svar #17
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

har set 13 nu! den kom samtidig. Jeg har nu udregnet n:

n=0,1000M*0,0164L=0,00164mol.

ER resten så bare at jeg skal bruge:

c(hav)=n(hav)/V(hav)=
n(opl)/V(hav)= n(Ag+)/V(hav) ???

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

ja... a-opgaver er som regel rimelig simple, så der er faktisk ikke mere regnearbejde

Svar #19
25. august 2004 af studerende19 (Slettet)

okay... Jeg synes nu ikke de er så simple.... Har virkelig svært ved disse eksamens opgaver.

Nu skal jeg så vise at den aktuelle koncentration af CrO42- i opløsning ved ækvivalentpunktet er 0,0063M.

hjælp!? hvordan starter jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... der må da så stå noget i opgaven du ikke har skrevet her... eller?
den chromat ion kommer fra permanganaten som der åbenbart er indikatoren... der må stå noget om det... du har bare skrevet "og en indikator" det gir ikke så meget at arbejde med...

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.