Matematik

ligning

24. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)
kan jeg få lidt hjælp til denne ligning.

x = - (1/x) = 4

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

2 lighedstegn?

Svar #2
24. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

hov, mente x-1/x=4

Svar #3
24. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

altså det er x minus med brøken 1/x

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2008 af Isomorphician

har du selv et bud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Og skal det forstås som:
(x-1)/x=4 eller x-1/x=4?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Jf. #3: -(1/x) = 4

Gang igennem med -1

1/x = -4

Og dermed

x = 1/-4 = -(1/4)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Whoops. Glem det.

Svar #8
24. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

altså det er x minus BRØKEN 1/x... altså x-(1/x) = 4

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)

x-(1/x) = 4
x^2 - 1 = 4x
x^2 - 4x - 1 = 0

Løs denne andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

x-(1/x)=4
<=>
-1/x=4-x
<=>
-1=4x-x^2
<=>
0=4x-x^2+1

Løs så som en normal 2 gradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

x-(1/x) = 4 hvor x € R/{0}
<=> gang igennem med x
x^2-1=4x
<=> træk 4x fra på begge sider
x^2-4x-1=0

Denne løses så ved brug af den generelle løsningsformel for andengradsligninger (kan ses på: http://peecee.dk/upload/view/99892)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.