Fysik

Hjælp til fysik opgaver, det haster virkeligt!

24. februar 2008 af MGK91 (Slettet)
Jeg skal have lavet 2 opgaver, som jeg ikke fatter! Emnet er verdensrummet.. Opgaverne lyder:

1)En galakse bevæger sig væk fra os med en hastighed på 536 km/s.
a) hvor langt væk er galaksen?
b) vores nærmeste nabo Andromeda-galaksen er 2,3 mio. lysår væk. hvor stor er dens hastighed væk fra os? og i km/h? og i lysår/s?

2)den kosmiske baggrundsstråling er en varmestråling udsendt ved en temp. på ca. 4000 Kelvin (=3727 grader), da universet var 380 000 år gammelt.
a) bestem den bølgelængde i strålingen, der har den maksimale intensitet (styrke).
b) hvilken farve har denne stråling?
c) hvilken bølgelængde har den største intensitet i baggrundsstrålingen i dag (ved 3 Kelvin)??

Please somebody help me! :'(

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af QaZZaQ

1) Hubbles Lov.

2) Wiens forskydnings lov.

Svar #2
24. februar 2008 af MGK91 (Slettet)

1) ja men hvilke tal skal jeg sætte ind på hvilke pladser?

:S

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2008 af QaZZaQ

Hubbles lov: v=H_0*d ;
v=hastighed, d=afstand og H_0=70 (km/s)/Mpc er Hubble konstanten.

Wiens forskydnings lov: lambda_max=(c)/T ;
lambda_max er bølgelængden med maksimal intensitet, c=2.9*10^-3 K*m er en konstant, og T er temperaturen.

Svar #4
24. februar 2008 af MGK91 (Slettet)

okay jeg sidder lige med nogle tal, i nogle papirer står der H o =hubbelskonstant, måles i km pr. sek. pr. Mpc - km/s/Mpc

1Mpc = 3 260 000 lysår ~ 3,26 Mlysår

og i min bog står der: H o er i dag fastlagt til 22 (km/s)/Mly

vil det så sige 3 260 000 lysår / 536 km/s = 6083, 96 ? og hvad vil enheden så være?

eller 22 000 000 lysår/536 km/s = 41044,8 ? enhed??

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af QaZZaQ

a)
v=H*d => d=v/H. Med H_0=22 km/s/Mly fås d=(536km/s)/(22km/s/Mly)=24Mly
b)
v=H*d. v=(22km/s/Mly)*2.3Mly=51km/s

Svar #6
24. februar 2008 af MGK91 (Slettet)

Tuuuuuuuuuusind tak skal du have! You are the man!

Du kan vel ikk fortælle mig lidt om hvilken farve strålingen får i den anden opgave b) vel ?? :$

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2008 af QaZZaQ

lambda_max=(2.9e-3K*m)/(4000K)=________m


http://eosweb.larc.nasa.gov/EDDOCS/Wavelengths_for_Colors.html


Svar #8
25. februar 2008 af MGK91 (Slettet)

Tusind tak skal du have! :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2012 af cecilielow (Slettet)

hvilken farve har den i opg 2 b?


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgaver, det haster virkeligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.