Matematik

ANDENGRADSLIGNING - hjælp haster! :S

25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)
Hej!

Nogen der kan hjælpe mig med at løse den her?
Den er sikkert meget nem, men ikk lige nu.. er ret stresset.. på forhånd tak..

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning ned koefficienterne a = 2 og b = -5, dvs. at ligningen 2x^2-5x + c = 0 skal have x = 4 som den ene løsning. Hvilken værdig skal c have?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Indsæt x=4 og løs den med hensyn til c.

Svar #2
25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Skal jeg sætte 4 ind på begge x'ers plads? ja, og så isolere c ik?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Jep

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

At 4 er rod vil jo sige at hele udtrykket giver 0 når x er lig 4.

Svar #5
25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Thank you, thank you, thank you!

Svar #6
25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Okay, er ikke helt så færdig som jeg troede...

fik det til at c = 7 ? men diskriminanten giver et minus tal! help :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

2x^2-5x + c = 0
2*4^2-5*4 + c = 0
32-20 + c = 0
12 + c = 0
c = -12


Svar #8
25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: ANDENGRADSLIGNING - hjælp haster! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.