Fysik

Simpel fysik opgave!

25. august 2004 af Y.vs.J (Slettet)
Jaa... jeg ved godt at denne opgave nok er meget simpel, men jeg kan bare (træls nok!) ikke tænke mig til den lige nu!!

Opgaven hedder.
"I Ekkodalen på Bornholm kastes lyden tilbage fra en klippevæg, der rejser sig lodret 50 m borte. Hvor meget er ekkoet forsinket?"

Jeg er med på at lydens hastighed er 340m/s... men jeg sidder bare fast lige nu...!!

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2004 af frodo (Slettet)

100 meter frem og tilbage.. beregn strækningen

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2004 af erdos (Slettet)

Lyden skal jo i alt 100 m. Jeg ville derfor dividere med 100 m og få 3,4 s som resultat.

Svar #3
25. august 2004 af Y.vs.J (Slettet)

ah.. selvfølgelig! doh.. burde jeg vidst ha' set... pinligt... men tak! :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2004 af frodo (Slettet)

Mente tidsrummet i stedet for strækningen, som er helt meningsløst!

du får da ikk 3,4 da formlen er:

v=s/t <=> t=s/v = 100m/340m/s=3,4^-1s= 0,294 s

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2004 af erdos (Slettet)

Sorry... Jeg kan ikke huske alle de formler længere, men forsøger bare at regne med enhederne... Her gik det så desværre galt (-;

Skriv et svar til: Simpel fysik opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.