Matematik
Lineær sammenhæng mellem y og x^(-1)
25. februar 2008 af
Zipzap112 (Slettet)
Hej der, jeg sidder og raser over, at jeg ikke forstår den sikkert simple sammenhæng i følgende problem:
"Y og x^(-1) kan beskrives ved en lineær sammenhæng. Der oplyses at y= -1 når x=1 og y= -3 når x=3.
Find en funktion for sammenhængen mellem y og x"
Den simple forklaring ud fra y- og x-værdierne ville være y=-x, men jeg tror ikke svaret er så simpelt.
Hvorfor skulle jeg ellers få oplyst sammenhængen mellem y og x^(-1)?
"Y og x^(-1) kan beskrives ved en lineær sammenhæng. Der oplyses at y= -1 når x=1 og y= -3 når x=3.
Find en funktion for sammenhængen mellem y og x"
Den simple forklaring ud fra y- og x-værdierne ville være y=-x, men jeg tror ikke svaret er så simpelt.
Hvorfor skulle jeg ellers få oplyst sammenhængen mellem y og x^(-1)?
Svar #1
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)
y1=-1 og x1^(-1)=1/1, y2=-3 og x2^(-1)=1/3
Find den lineære sammenhæng ud fra dette.
Find den lineære sammenhæng ud fra dette.
Svar #2
25. februar 2008 af Zipzap112 (Slettet)
øj, kan godt se det. Tak, nogen gange skal man lige ha' et spark bag i.
Skriv et svar til: Lineær sammenhæng mellem y og x^(-1)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
