Matematik

Hastighed

25. februar 2008 af bobop (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig?

En cyklist bevæger sig med en hastig som er givet ved
v(t)= 22-(22/22t+1), t >_(er større eller lig med) 0, hvor tiden t måles i timer og hastighed i km/t.

a) hvor langt når cykelrytteren på 1 time
b) Hvor lang tid tager det ham at køre 40 km.

a) V(1)=22-(22/22*1+1)=? <-- er det rigtigt lavet?
b)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Riemann

a)
integrer v(t) med grænserne 0 time og 1 time - så fås afstanden som tilbagelægges. Dvs. du skal udregne


b)
Hvis a er tiden, hvor der er tilbagelagt 40 km, så gælder der:

Svar #2
25. februar 2008 af bobop (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan man opstiller udregningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af Riemann

Jeg er ikke helt med på hvad du er i tvivl om (uddyb evt. dit spørgsmål).

Formlerne i #1 kan udledes ved at udnytte, at der er følgende sammenhæng mellem stedfunktionen x(t) og hastigheden v(t):

v=dx/dt

så ved at integere fås

x(t)=int v(t) dt

Svar #4
25. februar 2008 af bobop (Slettet)

Det som er faktisk mit primære problem er hvordan man skriver ind på min lommeregner (TI-89) i a og b for at finde resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af Riemann

Jeg har ikke TI89, så det kan jeg ikke hjælpe så meget med.

Prøv evt at google.

På denne side kan du se hvordan man integrerer med TI89:

http://pages.infinit.net/carl/TI89tutoen.html

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2018 af Mathprof (Slettet)

Er der nogle der kan vise mig korrekt notation i forhold til opgave b


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.