Matematik

Isolering - hjælp gerne! :)

25. februar 2008 af Molinus (Slettet)
en cylinder har rumfang 5 og højde 2.

Jeg skal herefter bestemme cylinderens radius og det er her jeg bliver i tvivl.

Radius skal vel isoleres ud fra formlen V=pi*r^2*h

men er lidt i tvivl om hvordan dette gøres, da rumfanget vel er i ^3. Måske er jeg helt gal på den, derfor håber jeg på lidt hjælp.

Mange tak :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

V = Rumfang.
h = Højde

Derfor:

5 = pi*r^2*2

Nu er den eneste ukendte jo r, og du skal bare begynde at flytte leddene over på den anden side..


Svar #2
25. februar 2008 af Molinus (Slettet)

ja okay, kan jeg så nøjes med at dividere med r^2?

så ligningen hedder r^2=pi*5*2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af janko (Slettet)

du skal blot isolere r:
r^2 = V/pi*h

r=kvdr. V/pi*h

sæt tallene ind

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvis du dividerer med r^2 hedder ligningen:

5/r^2=pi*2, du skal stadig have flyttet 5-tallet så.

Desuden er r ikke isoleret når du har r^2. Det er stadig i potens to :o).. For at fjerne den skal du tage kvardratroden af det/sætte det i potens 0,5, da:

(r^2)^0,5 = r^(2*0,5) = r^1 = r.

Skriv et svar til: Isolering - hjælp gerne! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.