Matematik

HJÆLP, LIGNINGSOPGAVE :S

25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)
Hej

er der nogen der vil være sød at hjælpe mig med denne her opgave?:

En linje går gennem P(-5,3) og Q (-2-5). Find linjens hældning og ANGIV DERNEFTER EN LIGNING FOR LINJEN <-- ???

Har fundet hældningen som er -8/3 ikk? Men er gået helt i stå ved linjens ligning fordi jeg er ret sikker på jeg har lavet en fejl for den giver noget helt forkert :(

håber nogen kan hjælpe..

på forhånd tak!!

Svar #1
25. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

please? en eller andet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Formlen for en lineær funktion er: y = ax + b.

Du har nu bestemt a = -8/3.

Ved at indsætte et punkt, kan du så bestemme konstanten b.
Du har 2 punkter at vælge imellem...

Svar #3
26. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Ja, og det har jeg så valgt (-5,3) til

Så har jeg sagt:

y = 3x+b
3 = -2,66 * (-5) + b
3 = 13 + b
-13+ 3 = b
10 = b
b = -10

^^ og det er slet ikke rigtigt, ved ikk hvad jeg gør forkert! :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Det er faktisk rigtigt nok, udover at -2,66*-5 ikke er lig med 13.. Hold dig til brøkerne..

3 = 40/3 + b

9/3 - 40/3 = b

-31/3 = b

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Det er faktisk rigtigt nok, udover at -2,66*-5 ikke er lig med 13.. Hold dig til brøkerne..

3 = 40/3 + b

9/3 - 40/3 = b

-31/3 = b

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hovsa!

Svar #7
26. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

hov det er lig med 13,3..
hmm, hvor kommer 40/3 fra?

undskyld, er ikke lige den skarpeste kniv i skuffen ligenu...

Svar #8
26. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

og 9/3? :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Punktet (-5,3) sættes ind i:

y = -8/3x + b

3 = -8/3*-5 + b, ganget ud:

3 = 40/3 + b (-8*-5 = 40). 3 laves så om til tredjedele, for at have samme nævnere.

9/3 = 40/3 + b, da 9/3 = 3..

9/3 - 40/3 = 40/3 - 40/3 + b

-31/3 = b

Svar #10
26. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Gud de dr brøker forvirre mig.. men fuck det, og tak for hjælpen!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=392659

Skriv et svar til: HJÆLP, LIGNINGSOPGAVE :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.